arrowLeft arrowRight play asscreedf2 lambda mu hand alpha beta gamma delta epsilon zeta eta theta iota kappa arrow-down pc ps4 ps4 download xbox1 xbox1 download arrow arrow-right arrow-up twitter facebook facebook like glyph-error glyph-all glyph-friends glyph-mine glyph-trending flag filter calendar plus heart
Wereld
Hier begint het allemaal, midden in het grootste en meest mysterieuze rijk van de wereld.
Gizeh & Memphis
De mysteries van het Oude Egypte

Aan de monding van de Nijldelta vind je Gizeh en Memphis, de Egyptische hoofdstad tijdens het oude koninkrijk. Ook staan hier de grote pyramides en de Sfinx. Doorzoek de tombes en catacombes op zoek naar de verloren geheimen en duistere verhalen van het gebied. Ontcijfer hiërogliefen, los raadsels op en ontrafel langzaam maar zeker de fundamenten van deze eeuwenoude beschaving.

Siwa
De pijn van ballingschap

Ontdek de pijn van ballingschap als je je tussen de arme zielen van de Siwa-oase begeeft, een van de eenzaamste en meest afgelegen oorden in heel Egypte. De oase ligt onder zeeniveau, waardoor het er warm en droog is, wat niet echt ideaal is voor beginnende grafrovers. Maar er zijn ook nog tempels en zelfs een necropolis, dus als je niet al te bang aangelegd bent, valt er heel wat op te graven. Maar wees voorzichtig als je door de zanderige woestijn trekt, want je verliest zomaar je greep op de werkelijkheid.

Nijldelta
Het land van overvloed en gevaar

De Nijldelta is een land van overvloed. En gevaar. Op het vruchtbare land waar de rivier de Nijl in de Middellandse Zee uitmondt, tiert het leven welig. Boeren ploegen hier de akkers, telen de gewassen die de aangrenzende steden in leven houden evenals de soldaten en wreedaards die de mensen onderdrukken. Wat vind je nog meer als je dit land verkent?

Fayoem
Het betwiste land

Fayoem is een van de vele oases in Egypte. Ooit was het een grote zee, maar nu is het een kerkhof waar je de botten van grote, eeuwenoude walvissen aantreft. Ook is er een overvloed aan geschiedkundige informatie, die je overal in de oase kunt vinden.

KYRENAIKA
DE BRON VAN OPSTAND

Zowel de Grieken en de Romeinen hebben in de loop der jaren deze bijzonder intellectuele en artistieke omgeving vormgegeven. Of je nu het weelderige valleigebied en culturele activiteiten wilt ontdekken of in de gladiatorenarena wilt vechten voor roem en glorie, je moet je vooral niets wijs laten maken… Kyrenaika is ook een plek vol gevaar en bedrog. Kijk uit waar je je voeten zet in deze vruchtbare omgeving.

ALEXANDRIË
HET LAND VAN DE HEERSER

Dit gebied, vernoemd naar Alexander de Grote, is de grootste stad die je zult verkennen en de mysteries die het bevat zijn net zo legendarisch als zijn stichter. Breng tijd door in de Grote Bibliotheek, ontdek pantheons en baad in glorie na het winnen van Hippodroom-races op hoge snelheid. Maar pas goed op jezelf wanneer je je in de straten van de grote stad begeeft.