arrowLeft arrowRight play asscreedf2 lambda mu hand alpha beta gamma delta epsilon zeta eta theta iota kappa arrow-down pc ps4 ps4 download xbox1 xbox1 download arrow arrow-right arrow-up twitter facebook facebook like glyph-error glyph-all glyph-friends glyph-mine glyph-trending flag filter calendar plus heart
VERHAAL & PERSONAGES
Egypte staat op instorten. Machtige vorsten strijden om het land, terwijl onbekende spelers zich schuilhouden in de schaduw, klaar om de macht te grijpen. Het is tijd voor een nieuwe macht om op te staan en te strijden tegen onderdrukking.
Bayek
De laatste Medjay

Geboren en getogen in het eenzame en geïsoleerde gebied van Siwa, is Bayek de laatste vertegenwoordiger van de Medjay, een lange en oude lijn van Verdedigers in het land. Dankzij zijn training, is hij een hoeder van de tradities en overtuigingen van het Oude Egypte. Hij heeft de macht om gerechtigheid uit te voeren tijdens zijn missies om diegenen in nood te beschermen.

Een persoonlijke tragedie verplicht hem om zijn thuis te verlaten en al zijn vijanden op te jagen en te doden. Tijdens zijn missie zal hij het pad kruisen met machtige historische figuren zoals Cleopatra, Ptolemy XIII of Julius Caesar, die betrokken zijn in een epische machtsoorlog. Zijn reis zal leiden tot de creatie van het Broederschap der Assassins.

Aya
De Vredebewaarder

Aya is een inwoner van Alexandrië met zowel Egyptische als Griekse roots. Ze verhuisde naar Siwa tijdens haar kindertijd en ontmoette er Bayek. Hoewel ze geen Medjay is, omarmde ze zijn doel toen ze met hem trouwde en een gelijkaardige training kreeg.

Een gebeurtenis in Siwa rukte hen uiteen maar plaatste hen nog steeds op hetzelfde pad. Maar Aya heeft haar eigen kijk hoe ze hun gemeenschappelijk doel moeten bereiken, en haar reis zal haar terugleiden naar Alexandrië waar haar pad de grote koningin Cleopatra zal kruisen...

CLEOPATRA
De koningin in ballingschap

Machtig. Intelligent. Mooi. Cleopatra besteeg samen met haar broer Ptolemaeus XIII de troon, na het overlijden van hun vader. Maar het duurde niet lang voor die macht haar broer corrumpeerde. Ze werd door een coup verdreven en moest in ballingschap leven.

Nu moet ze haar intelligentie en schoonheid inzetten om Julius Caesar en zijn Romeinse landgenoten ervan te overtuigen om haar te helpen haar geboorterecht te herwinnen en haar rechtmatige plaats op de troon terug te verdienen.

PTOLEMAEUS XIII
De kindfarao

Op twaalfjarige leeftijd wordt Ptolemaeus XIII de machtigste persoon in Egypte. Aanvankelijk deelde hij na de dood van hun vader de troon met zijn zus Cleopatra, maar zijn jeugdigheid en naïviteit maakten hem ontvankelijk voor personen met duistere bedoelingen.

Nadat hij een coup heeft geleid om zijn zus te verbannen, wordt hij uitgeroepen tot farao. Maar hij is niets meer dan een pion in een oorlog die groter is dan zijn voorstellingsvermogen kan bevatten, met machten waarvan hij het bestaan niet eens vermoedt.

JULIUS CAESAR
De Romeinse veroveraar

Julius Caesar wil de nalatenschap van Alexander de Grote overtreffen en zijn drang en ambitie om een grote veroveraar te worden kent zijn weerga niet. Deze focus, gecombineerd met zijn wereldse ervaring en sluwe gevechtstactieken, brengt grote trouw bij zijn mannen teweeg. Dit maakt hem nog ontzagwekkender voor zijn vijanden.

Kijkend naar Egypte, een trotse soevereine natie, ten prooi gevallen aan een machtsstrijd, ziet hij een nieuwe kans. Maar ondanks de kwetsbaarheid van het land, heeft hij nog steeds hulp nodig om toegang tot de binnenste kringen van Egypte te krijgen. Cleopatra, de onlangs verbannen en rechtmatige eigenaar van de troon, kan uitkomst bieden. Met zijn nieuwe bondgenote is Caesar wellicht niet te stoppen.

ORDER OF THE ANCIENTS
Pas op voor de andersdenkenden

In Assassin's Creed Origins is de Order of the Ancients een groep van de machtigste personen in Egypte, welke hun krachten gebundeld hebben om absolute macht te verkrijgen. Ze opereren in de schaduw en via de jonge en onervaren farao Ptolemy XIII. Dit geheime genootschap is verantwoordelijk voor de onderdrukking in heel Egypte.

Deze hooggeplaatste politieke en sociale figuren geloven dat je enkel met controle vrede en orde kunt bereiken en ze zijn bereid alles hiervoor te doen. Ze oefenen invloed uit over de grote leiders van het Oude Egypte, en zijn bereid iedereen op hun pad te vermoorden. Niemand is veilig voor de Order of the Ancients.