arrowLeft arrowRight play asscreedf2 lambda mu hand alpha beta gamma delta epsilon zeta eta theta iota kappa arrow-down pc ps4 ps4 download xbox1 xbox1 download arrow arrow-right arrow-up twitter facebook facebook like glyph-error glyph-all glyph-friends glyph-mine glyph-trending flag filter calendar plus heart
Vechten
Bewijs wat je waard bent met gloednieuwe manieren om te vechten en ontdek op je reis zeldzame krachtige wapens.
Nieuw vechtsysteem
 

Vechten in Assassin's Creed® Origins is van de grond af aan opnieuw ontworpen. Het nieuwe vechtsysteem draait meer om wapentreffers en positionering dan om getimede animaties, waardoor je veel meer controle hebt over elk gevecht. Maar omdat je vijanden dezelfde nieuwe vrijheid hebben, betekent dit dat je de positionering en timing van je aanvallen nog beter moet overwegen dan ooit tevoren.

Naast het vernieuwde vechtsysteem kun je met de nieuwe adrenalinemeter tijdens het vechten energie opbouwen, waarmee je allesvernietigende afmakers óp je vijand kunt uitvoeren.

Wapens
 
Zware wapens

Begin maar alvast te trainen. Deze zware jongens kunnen je leven redden, maar dan moet je ze wel op kunnen tillen. Dankzij hun goede bereik en maximale schade, kun je vijanden hiermee perfect vellen. Of doormidden klieven, als je dat liever hebt.

Zwaarden

Of het nu om het klassieke zwaard met schild of een zwaard in elke hand gaat, de bouw en het gewicht van deze zwaarden maken ze perfect geschikt voor een handgemeen waarbij je zo snel mogelijk zoveel mogelijk schade wilt aanrichten. Of je nu één zwaard gebruikt of in elke hand een zwaard hebt, je kunt unieke combinaties en afmakers maken, dus kies met beleid.

Afstandswapens

Als je afstand met snelheid wilt combineren, kun je het beste een staf of een speer pakken en je daarmee uitleven. Of je er nu mee zwaait of steekt, deze richten meer schade aan dan je zou denken, zekers als zowel jij als je wapen in niveau stijgen.

Pijl en boog

Pijl en boog zijn een belangrijk onderdeel van je arsenaal. Je kunt zelf bepalen of je op de lange of korte afstand wilt vechten. Je kunt kiezen uit allerlei soorten bogen die je mogelijkheden op de lange afstand bepalen. Zo heb je de strijdersboog, waarmee je meerdere pijlen tegelijk kunt afschieten, maar ook de roofdierbogen, waarbij je de baan van je pijlen tijdens hun vlucht kunt veranderen.

Schilden

Of het nu om een paar stukken hout of een weelderig versierd schild gaat, alle schilden die je op je reis vindt kun je gebruiken om je tegen mêlee-aanvallen te verdedigen, om het gezicht van een vijand in elkaar te beuken of om pijlen op te vangen om daarmee je pijlkoker aan te vullen. Er zijn her en der heel wat schilden te vinden, dus zoek het schild dat het beste bij je past en bereid je erop voor het met bloed te bevlekken.

Zeldzaamheid wapens
 
Zeldzaamheid

Op je reis door het Oude Egypte ontdek je talloze wapens, elk met een bepaalde mate van zeldzaamheid en kracht. Er zijn drie categorieën van zeldzaamheid voor wapens: gewoon (veel voorkomend), zeldzaam en legendarisch. Of je nu een gewone staf of een geavanceerde sluipschuttersboog gebruikt, elke wapen heeft zijn eigen karakteristieken en krachten die een forse invloed uitoefenen op je speelstijl. Hoe zeldzamer de wapens zijn die je vindt, hoe groter je voordeel op het slagveld.